TOTAL BODY WORKOUT 1

TOTAL BODY WORKOUT 1

WORKOUT DIE JE SAMEN MET EEN VRIENDIN KUNT DOEN:                                                  Afgelopen week kon je op dit kanaal het gesprek zien met personal trainer Natasja Oost. Ze vertelde waarom het zo belangrijk is om te sporten, juist wanneer je ouder wordt. Naar aanleiding van ons gesprek heeft Natasja 4 oefeningen bij elkaar gezet die je overal kunt uitvoeren, alleen of met een vriendin wanneer je wat extra motivatie nodig hebt.

OEFENING 1: JUMP SQUAT GECOMBINEERD MET EEN BURPEE.
Rustig aan beginnen, het is belangrijk om deze oefening goed uit te voeren.
Beginners 10 herhalingen, gemiddeld 12 herhalingen en gevorderd 15 tot 20 herhalingen.

OEFENING 2: DE PLANK MET DUMBELL SIDE RAISES.
Start in een rechte plank en draai dan open naar een zijwaartse plank en neem een dumbell in de hand. Dit zorgt voor een goede romp stabiliteit en sterke buikspieren. Zorg voor het juiste gewicht dumbells. Begin niet te zwaar, breng je heupen goed omhoog.

Herhalingen zie oefening 1.

OEFENING 3: DE PLANK MET OPDRUKKEN VIA DE ELLEBOGEN
Om te beginnen met opdrukken kun je eerst het beste jezelf trainen om de plank een minuut vo te houden. Dit doe je door iedere dag de plank een aantal seconden langer vol te houden totdat je op een minuut zit.

Je begint in een plank positie met gestrekte ellebogen, je handen zet je op schouderbreedte, al is het iets makkelijker als je ze een klein stukje wijder zet. Je leunt nu op je handen en tenen met een aangespannen lichaam als een plank. (Mag bij beginners ook op de knieën)
Buig je armen en laat zo je lichaam richting de grond zakken en kom op je ellebogen. Houd je lichaam/core goed aangespannen en terwijl je uitademt duw je jezelf met je armen weer omhoog. Let erop dat als je daar je buikspieren extra bij aanspant, je makkelijker omhoogkomt. Dat is 1 herhaling.

Herhalingen zie oefening 1.

OEFENING 4; DE SITUP VOOR DE BUIKSPIEREN MET BURBELL.

Span de buikspieren goed aan en til langzaam je bovenlichaam naar boven. Geef het gewicht aan de ander of breng het in de lucht. Maak de beweging ook weer terug, langzaam en met controle. Adem goed door.

Herhalingen zie oefening 1.

Succes, je kan het het!
Volgende week komen we met weer een nieuwe serie oefeningen.

PS: de kleding die we dragen is van Deblon Sports

Laat een reactie achter

You May Also Like