DE SCHAAMTE VOORBIJ, IN GESPREK MET GOEDELE LIEKENS

DE SCHAAMTE VOORBIJ, IN GESPREK MET GOEDELE LIEKENS

Goedele:

Goedele Liekens is het beu, volgens haar moeten we ons niet meer schamen voor onze vagina, eerder een beetje trots zijn. Onlangs was ik op een event van Sanature waar ik Goedele tegen het lijf liep. Ze vertelde dat vrouwen zich vaak schamen en hun vagina soms zelfs een lelijk en vies ding vinden. De commercie springt daar graag op in, vandaar dat de ‘designers poes’ in opkomst is. Volgens Goedele praten vrouwen zichzelf graag een complex aan waardoor ze geneigd zijn om naar de plastische chirurg te stappen. Omdat Goedele vindt dat we een beetje trots moeten zijn op onze vagina is zij een petitie gestart voor een andere naam dan het woord ‘schaamlippen’, ‘trotslippen’  is tot nu toe het meest populaire woord.

sanature:

Tijdens dit event werd ook besproken dat het niet goed is voor je vagina om synthetische tampons en maandverband te gebruiken net als lekkere geurtjes of andere chemische middeltjes. Ze vergeleek onze vagina met een oerwoud wat een eigen ecologisch systeem heeft wat je niet in de war moet schoppen dan gebeuren er juist rare dingen.

Wel grappig om op 44 jarige leeftijd nog te ontdekken dat er ook katoenen tampons en maandverband zijn. Deze zijn gemaakt van natuurlijk katoen, het zweet niet en katoen houdt heel veel vocht vast.
Wil je hier meer over lezen kijk dan even op de site van Sanature

ondertiteling:

In dit filmpje zie je mijn gesprek met Goedele, helaas is de ruimte zeer hol met veel geklets. Ondanks het extra geluid is het slecht te verstaan daarom heb ik dit filmpje een ondertiteling gegeven zodat je niets hoeft te missen want het was toch wel een erg leuk gesprek. De ondertiteling zet je aan op You Tube rechts onder in beeld, meest linker icoontje.

Heerlijke mens die Goedele en ze heeft ook echt interessante en leuke dingen te melden.

Wil je meer lezen over de Goedele of zelf een andere naam insturen voor ‘schaamlippen’? Neem een kijkje op haar website: Goedele Liekens 

Veel plezier en delen en liken is helemaal top!

Liefs,

Anouska

Laat een reactie achter

You May Also Like