mama en papa met twin boys

hallo fab girl!

Wat ontzettend leuk dat je mijn website bezoekt, WELKOM!

Ik ben Anouska Wink, oprichtster van Fab40’s. I’m from the seventies, 1973, om precies te zijn. Ik ben geboren in Dedemsvaart en groeide op in Zwolle.

Mijn meisjesdroom om fotomodel te worden, heb ik vanaf het moment dat ik de HAVO verliet, kunnen beleven. Ik had een een ontzettend leuk en afwisselend leven. Ik vloog de hele wereld over voor fotoshoots en kwam daardoor met vele mensen en continenten in contact.

Later, toen ik midden 30 was, reisde ik minder vaak af naar het buitenland voor het modellenwerk maar ik had nog steeds mijn opdrachten in Nederland en daarnaast vervulde ik diverse presentatie opdrachten door het hele land.

Rond mijn 40ste ontmoette ik de man van mijn dromen en vrij snel raakte ik zwanger. Ik was in verwachting van een tweeling, een grote wens ging in vervulling: ik werd moeder!

Na de bevalling moest ik behoorlijk wennen aan de verandering die mijn leven onderging. Het modellenwerk deed ik niet meer op het zelfde niveau als voor de zwangerschap en na de geboorte van Joshua en Alexander zat ik opeens hele dagen thuis met twee kinderen en een man met een druk bezette agenda die elke dag weer naar zijn werk ging. Niemand had mij voor dit bekende “gat” gewaarschuwd en ik had het in geen een boek, welke ik tijdens mijn zwangerschap tot mij nam, gelezen.

Ik miste ineens de voldoening en afwisseling die ik normaliter vanuit mijn werk ontving. Uiteindelijk raakte ik steeds verder van mezelf verwijderd en ik bedacht me dat ik toch zeker niet de enige kon zijn die met dit gevoel te kampen had?

Vroeger had ik ook altijd een meisjesdroom dat als je dan eenmaal in een mooi huis woont, getrouwd en kinderen hebt, het plaatje compleet is. Eenmaal dit beeld gerealiseerd te hebben, besefte ik dat dat inderdaad een illusie was en je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk, elke dag opnieuw. Inmiddels weet ik dus beter, met name ook omdat ik vele gesprekken met mijn vriendinnen hierover deel. Het perfecte plaatje maakt in ieder geval niet compleet gelukkig, maar wat dan wel?

Ik wilde graag weer dat gaan doen waar ik ooit zo gelukkig van werd zoals modellenwerk maar ja, een moeder van boven de veertig wordt niet meer zo veel geboekt voor een sexy badpakken shoot.

Gelukkig had ik ook het plezier in presenteren herontdekt en ik besloot weer diverse gerenomeerde contacten aan te schrijven in de televisiewereld. De reacties waren zeer positief maar ik was zelf nog niet tevreden genoeg. Vervolgens ben ik dit platform gestart.

Op deze manier kon ik vloggen en onderwerpen ter discussie brengen waar menig vrouw zich in kan vinden; namelijk onderwerpen die niet alleen mij bezig houden maar waar menig vrouw zich in herkent. Onderwerpen als: Hoe blijf je fit? Waar doe je het allemaal voor? Wat telt nu echt? Na je 40ste verandert er behoorlijk veel en hoe mooi zou het zijn als wij vrouwen elkaar op dit platform kunnen steunen?

Jarenlang heb ik in een wereld geleefd waar het bijna alleen om het uiterlijk gaat, een leven waar je daar eigenlijk min of meer op afgerekend wordt, waar de perfectie de boventoon voert en je dan vooral daardoor meetelt: het perfecte plaatje zo leek het. Maar wie bekommerde zich nou echt om Anouska?

Don’t get me wrong, ik houd absoluut ook van een vleugje glamour in mijn leven, maar is het niet het karakter en de wijsheid die wij in pacht hebben die ons naar hoger level brengt om samen sterk en dankbaar oud te worden.

Deze website is daar een goed voorbeeld van. Ik merk ook dat ik de behoefte heb om dingen puur weer te geven en ik ben ervan overtuigt, zeker als ik dat zo om mij heen beluister dat ik de mening van menig vrouw deel! Dat is voor mij de motivatie geweest om Fab40’s te starten.

Ik wil met Fab40’s een platform creëren waar iedereen haar issues of juist haar ontdekkingen kwijt kan, dus aarzel nooit om mij te benaderen. Heb jij ook iets meegemaakt zo rond je 40ste wat je wilt delen? Laat het me weten. Hoe bereik je de juiste balans tussen werk, privé, waardering geven en krijgen, vrienden en een fijne relatie? Het is een interessante zoektocht en ik vind het geweldig om hier mee bezig te zijn en mijn bevindingen met jullie te delen.

Ik wens je veel plezier bij Fab40’s.
Liefs, Anouska

PS: Wist je dat je ook met mij kunt samenwerken?

Neem contact met me op