mama en papa met twin boys

hallo fab girl!

Wat ontzettend leuk dat je op deze website bent, ik ben Anouska Wink oprichtster van Fab40’s. I’m from the seventies. 1973, om precies te zijn werd ik geboren in Dedemsvaart, ik groeide op in Zwolle. Mijn meisjesdroom om fotomodel te worden, heb ik vanaf het moment dat ik van de HAVO afkwam, kunnen beleven. Ik had daardoor een een ontzettend leuk en afwisselend leven, ik vloog de hele wereld rond voor shoots en werkte met allerlei soorten mensen. Later toen ik midden 30 was werden de buitenlandse tripjes natuurlijk minder maar ik had nog steeds mijn klussen in Nederland samen met presentatie opdrachten door het hele land. Rond mijn 40ste ontmoette ik de man van mijn dromen en vrij snel liep ik rond met een dikke buik, ik was in verwachting van een tweeling, een grote wens ging in vervulling: ik werd moeder.

Langzaam maar zeker veranderde mijn leven, modellenwerk als zwangere zat er niet meer in en na de geboorte van Joshua en Alexander zat ik opeens thuis met 2 kinderen en een druk bezette man die elke dag naar zijn werk ging. Ik dacht: ‘Jeetje, niemand heeft me dit verteld’. Ik miste de voldoening en afwisseling die ik gewend was te krijgen vanuit mijn werk. Uiteindelijk raakte ik steeds verder van mezelf verwijderd en ik dacht: ‘ Ik zal toch niet de enige zijn die dit meemaakt?’

Vroeger had ik ook de illusie dat als je dan in een mooi huis woonde, een man hebt en kinderen, het plaatje compleet is. Dat is dus niet zo, dat is ook niet erg en dat weet ik inmiddels ook van andere vriendinnen. Het perfecte plaatje maakt in ieder geval niet compleet gelukkig, maar wat nou wel?
Ongeveer een jaar na de geboorte van de jongens voelde ik me erg down, ik was toen op mijn dieptepunt beland en dacht: ‘hoe haal ik mezelf hier weer uit?’ Ik moet weer gaan doen wat ik leuk vindt maar ja een moeder van boven de veertig wordt niet meer geboekt voor een sexy badpakken shoot. Gelukkig had ik ook het plezier in presenteren herontdekt en besloot ik brieven te sturen naar een aantal contacten in de televisiewereld. Mensen blijken dan heel aardig, maar er komt uiteindelijk niet echt iets uit. Toen dacht ik: Weet je wat, ik kan het zelf ook. Daarom ben ik dit platform gestart. En niet alleen omdat ik het leuk vind om filmpjes te maken maar ik mag ook nog eens zelf bedenken welke onderwerpen ik ga behandelen. Dat zullen zaken zijn die mij bezig houden. En zaken die andere vrouwen na hun veertigste bezighouden. Zoals; hoe blijf je fit? Waar doe je het allemaal voor? Wat telt nu echt? Na je 40ste verandert er veel en in dat krachtenveld hebben wij vrouwen steun nodig bij elkaar.

Jarenlang heb ik in een wereld geleefd waar het bijna alleen om het uiterlijk ging, waar heel veel dingen niet echt zijn, het perfecte plaatje. Don’t get me wrong ik houd absoluut ook van een vleugje glamour in mijn leven, deze website is daar een goed voorbeeld van. Ik merk ook dat ik de behoefte heb om dingen echt te maken en ik denk dat meer mensen dat hebben rond hun 40ste. Dat is voor mij de motivatie geweest om Fab40’s te starten.
Ik wil dat Fab40’s een platform wordt waar iedereen zijn issues of juist zijn ontdekkingen kwijt kan, dus aarzel nooit om me te benaderen. Misschien kunnen we samen onderwerpen bedenken, of wil je gastvlogger worden.
Heb jij ook iets meegemaakt zo rond je 40ste wat je wilt delen, laat het me weten. Hoe bereik je de juiste balans tussen werk, privé, waardering geven, waardering krijgen, vrienden en een fijne relatie? Het is een interessante zoektocht en ik vind het geweldig om hier mee bezig te zijn en mijn bevindingen met jullie te delen.

Ik wens je veel plezier bij Fab40’s.
Liefs, Anouska
PS: Wist je dat je ook met mij kunt samen werken?

Neem contact met me op